SZIA! ISTEN HOZOTT!

Nagyon örülök, hogy itt jársz. 

Villőnek hívnak. Úgy döntöttem a szívem szavakba öntöm. 

A blog jelmondata: A változás te magad légy! Az a változás, amit a világban szeretnél látni. 

Most pedig kérdezd meg magadtól, milyen világban szeretnél élni?

Én egy olyanban, ahol az emberek szeretik és tisztelik önmagukat és a környezetüket. Egy olyan világban, ahol a belső értékeken van a hangsúly, nem pedig a külsőn. Nem azon hogy mid van, hanem azon hogy milyen ember vagy!

Nagyon érdekel az emberek individuális szerepe és hatása a világra. 

Az, hogy te hogyan tudsz egy olyan életet élni, ami egy nálad sokkal nagyobb dologhoz ad hozzá. Egy sokkal jobb világhoz amiben majd a gyermekeid és unokáid élnek. 

Azzal, hogy a szívemet és a gondolataimat szavakba öntöm insipirálni szeretnék nem pedig az egómat polírozni.

Nem azért vagyok itt, hogy megmondjam a tutit, hiszen honnan tudnám? Az életben mindenki csak találgat. Viszont a saját utamon keresztül szeretném megmutatni, hogy hogyan lehet apró léptekkel megalkotni egy életet amiben jól érzed magad, ahol nem tátong folyton egy űr, amit be kéne tömnöd felesleges vásárlással, önpusztítással vagy mások hibáztatásával. 

Röviden: Szeretnék inspirálni azzal, ahogyan én küzdöm meg a tökéletlenségeimmel, erőt adni azzal ahogyan a saját harcaimat vívom. 

 

Mert a változás mindig individuális szinten kezdődik. Senki sem fog boldoggá tenni, csakis te önmagad. Én is ezen az úton járok, ami ismeretlen, hepehupás, teli hibákkal és kérdésekkel. Ez van, a valóság már csak ilyen. Nem az amit a közösségi médiában látunk.

Bármennyire is azt gondolod, hogy te nem számítasz, nagyon is! Így szeretném ha ez a blog felület lenne párbeszédnek, gondolatoknak, kérdéseknek, inspirációnak és minden szépnek, jónak. 

Nem vagyok a tökéletesség híve. Próbáltam. Nem ment. Annál inkább vagyok híve egy olyan életnek, ami kicsit tökéletlen, emberi és valóságos. Engem nem érdekel  a napi outfit, a heti fast fashion haul vagy az ötvenezredik sminktermék amit nem bírsz hol tárolni. Sokkal inkább a tudatos életmód, az egyéni választásaink kihatásai mind önmagunkra, mind a környezetre.


Miért less is love?

 

A blogot eredetileg angolul szerettem volna írni, aztán rájöttem, a magyar emberekhez szeretnék szólni.Nem tudom miért. Ezt diktálta a szívem. Less is love-ot úgy tudnám lefordítani, hogy a kevesebb néha több. Egy felgyorsult, fogyasztói világban a kevesebb, megfontoltabb, lassabb mindig jobb útra vezet, egy szeretet által vezérelt útra.


Milyen témákat ölel fel a blog?

 

 Tudatosság, mely kiterjed a környezettudatosságra, tudatos fogyasztásra, szépségápolásra, énidőre.

 Ép testről, ép lélekről. Mely nem sanyargató diétáról, makrókról és konyhai mérlegelésekről fog szólni. Tudatos és intuitív étkezésről annál inkább, olyan receptekkel ami a testet igazán táplálja, mely annak  szeretetéről, ünnepléséről szól, nem pedig büntetéséről és a kilók számlálgatásáról. 

Önismeretről, ahol szeretném megosztani a gondolataimat felnőtté válásról, egyéni felelősségvállalásról, célkitűzésről, tudatosabb lelkifejlődésről.

Felfedezésről. Jelenleg Koppenhágában élek, így írni fogok mindarról ami ehez kapcsoloódik, illetve alkalomadtán az utazásaimról.

Hétköznapi hősökről. Olyan “hétköznapi” emberekkel készítek interjút, akik bár nem sztárok, annál sokkal többek. A saját mikrokörnyezetüket teszik jobbá valamilyen módon. 

+1 Mindenről, ami  egy  tudatos városi huszonéves nőt foglalkoztat. 

A lány a sorok mögött. Pár pontban

 
 • Erdélyben születtem és nagyon büszke vagyok a gyökereimre.
 • Dánia a hetedik ország ahol élek  
 • Környezetgazdálkodási agrármérnök vagyok eredetileg, de pályát váltottam. Júniusban diplomázom marketing szakon Koppenhágában
 • A természet és az emberek inspirálnak leginkább
 • Hatalmas zeneőrült vagyok. Elvégeztem egy DJ tanfolyamot. Ízlésem széles palettán mozog, a jóféle elektronikustól a csodás balkáni zenéig. Minden hónapban megosztom majd a havi Spotify listám! Ne rettegjen egy DJ sem, nem képzelem el az életem a szórakoztatóiparban. 😀 
 • Avokádó, kesudió és zöldségimádó vagyok. Nincsen olyan zöldség a Földön amit ne szeretnék. 
 • Szeretem a kávét felváltani teával vagy mindenféle finom növényi alapú különlegességgel, mint a matcha latté, vagy a kurkuma latté.
 • Ambivertált vagyok 
 • Akkor kerülök flowba, ha táncolok, vagy egy inspiráló beszélgetőpartnerrel fejtem meg épp  az élet értelmét
 • Hiszem, hogy az élet sokkal több annál mint amit a szemünkkel látunk
 • Az utazás számomra az egyik legjobb önfejlesztő eszköz.
 • Számomra a főzés kikapcsolódás. Folyton kísérletezem, inspirálódom és recepteket böngészek a neten.

Őszintén remélem, hogy erőt és inspirációt fogsz meríteni az írásaimból a te életedhez!